debiNOX

digitaal onderzoeksbureau

Insider Threat Investigations

Men kan een netwerk nog zo goed beveiligen tegen cybercriminelen op het internet, maar wat nu als een kwaadwillende eenmaal in uw netwerk zit? Bent u er wel zo zeker van dat al uw medewerkers met toegang tot bedrijfsgegevens alleen maar goede bedoelingen hebben?
    
Een medewerker op een inkoopafdeling moet natuurlijk toegang hebben tot financiële gegevens. Een productiemedewerker heeft die toegang niet nodig. Maar kan deze laatste echt niet bij deze gegevens? Ondanks alle strikte veiligheidsmaatregelen? Ook niet als deze medewerker meer kennis heeft van hacking-technieken dan dat hij/zij doet voorkomen?

Een ITM onderzoek (Insider Threat Management) kan zowel een preventief als regressief karakter hebben en vindt altijd plaats op de locatie van onze opdrachtgever waar wordt onderzocht of medewerkers niet (al dan niet opzettelijk) bij gegevens kunnen komen waar zij niet mogen komen.
En het kan worden toegepast bij een fraude onderzoek of bij vermeende data-lekken door personeel, diefstal van vertrouwelijke gegevens of sabotage van computersystemen.