debiNOX

digitaal onderzoeksbureau

Workshops en Trainingen

Workshop, trainingen en mini-cursussen voor bedrijven en organisaties op het gebied van informatiebeveiliging, intelligence en digitaal forensisch onderzoek.

Cyber Intelligence

Een technisch georiënteerde workshop voor OSINT'ers, onderzoeksjournalisten en anderen die beroepsmatig gebruik maken van OSINT en de kennis op het gebied van Information Gathering willen uitbreiden.


Door het combineren van OSINT met technieken die doorgaans worden gebruikt in de IT Security en Digital Forensics vinden we de 'losse eindjes', de laatste, ontbrekende informatie. De informatie die 'niet gevonden wil worden'.

In deze workshop kijken we naar onderzoeksmethoden voor Information Gathering zoals deze toegepast worden door ethisch hackers, IT-Security auditors en digitaal forensisch onderzoekers en hoe deze technieken toepasbaar zijn als aanvulling op een OSINT onderzoek.
 
We duiken in de wereld van de reconnaissance, enumeration, Attack Surface Analysis, Cyber-HUMINT, Social Engineering en het Darkweb en Deepweb.
Ook zal aandacht geschonken worden aan de wetgeving en de ethiek en OPSEC, de operationele beveiliging van de data onderzoeker.

Deze workshop is uitermate geschikt voor opsporingsdiensten, particuliere recherchebureaus, journalistieke platforms, organisaties met een interne afdeling fraudeonderzoek en anderen die beroepsmatig gebruik maken van OSINT.