debiNOX

digitaal onderzoeksbureau

Workshops en Trainingen

Workshop, trainingen en mini-cursussen voor bedrijven en organisaties op het gebied van informatiebeveiliging, intelligence en digitaal forensisch onderzoek.

Offensive Security, Aanvallend Beveiligen

De gemiddelde ICT’er besteedt weinig aandacht aan de veiligheid van de bedrijfsservers en werkstations. Dat is geen onwil, maar vaak het resultaat van een gebrek aan tijd, mankracht en soms kennis. Van ICT’ers wordt verwacht dat zij IT-veiligheid ‘erbij’ doen, bij de vele taken die zij al hebben. Daar is vooral sprake van in het MKB.
De workshop ‘Offensive Security’ (of Aanvallend Beveiligen) is dan ook uitermate geschikt voor ICT'ers in het MKB.
Het laat zien dat een standaard checklist van veiligheidsmaatregelen niet voldoende is en geeft een handreiking hoe men met relatief weinig extra werk de IT-veiligheid naar een hoger niveau kan tillen.
Het ‘aanvallende’ in Offensive Security zit hem in de werkwijze: door IT-systemen te testen op dezelfde manier als een cybercrimineel te werk gaat worden (potentiële) lekken snel opgespoord.

We gaan in deze workshop in op de technieken, de tools en de werkwijze van een cybercrimineel en gebruiken dezelfde aanvalswijze om de veiligheid van het netwerk te testen.