debiNOX

digitaal onderzoeksbureau

Workshops en Trainingen

Workshop, trainingen en mini-cursussen voor bedrijven en organisaties op het gebied van informatiebeveiliging, intelligence en digitaal forensisch onderzoek.

Security Awareness, Veiligheids-bewustzijn op de werkvloer.

Zijn al uw medewerkers op de hoogte van mogelijke veiligheidsrisico's? Of wilt u weten hoe een kwaadwillende hacker te werk gaat of hoe een cybercrimineel u overhaalt tot het geven van uw wachtwoord? In deze workshop op locatie duiken we dieper in de zwakste schakel: menselijke fouten.

'Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel.' Het is een cliché, maar ook een keiharde waarheid. Veruit de meeste veiligheidslekken worden veroorzaakt door de zwakste schakel: de mens. Dat kan bijvoorbeeld een softwareontwikkelaar zijn die iets over het hoofd heeft gezien, of een medewerker die voor zijn privé e-mail hetzelfde wachtwoord gebruikt als voor de VPN-verbinding naar het bedrijfsnetwerk. Een receptionist die een extern IT-bedrijf toegang geeft tot de servers zonder te checken of deze persoon wel echt is wie hij zegt te zijn. Het zijn slechts enkele voorbeelden van menselijke fouten die een beveiligingsprobleem kunnen veroorzaken.

Bij deze workshop komt een ervaren en gecertificeerd ethisch hacker bij u op locatie voor een presentatie en demonstratie hoe een cybercrimineel te werk gaat.

De workshop Security Awareness wordt volledig aangepast aan de ICT-kennis van de deelnemers en is daarmee geschikt voor zowel niet-ICT-medewerkers die omgaan met gevoelige data als ICT’ers die willen weten welke veiligheidsrisico's vaak over het hoofd worden gezien.